tom tom tom
 
Pingst Borgholm
tom


[Söndag 19 januari 2014]
tom
Simon och Simon's Dreamproject
tom

tom
Bildinslag från gudstjänsten: 1. Inledande lovsång med Christina, Debora och Annika. 2. Göran i sitt inledningsanförande. 3. Idriz och Altjona sjunger tvåstämmig albansk sång. 4-6. Simon. 7. Annika leder tanzaniansk barnsång. 8. Simon visar upp dataläraren Rachel som visar upp sin datorväska.
tom
En av församlingens medlemmar, Simon Gren, presenterade i dagens gudstjänst upprinnelsen till och genomförandet av sitt drömprojekt Simon's Dreamproject. Simon är sonson till missionärerna Ingalill och Birger Gren som i många år varit verksamma i norra Tanzania, bland annat i Lushoto dit Simon också förlagt sitt projekt.
tomEfter inledande lovsånger med mor och dotter Christina och Debora Ekman vid mikrofonerna och Göran Rudolfssons bibelläsning och bön gjorde Simon en serie framträdanden av olika karaktär. Först en predikan med fokus på det vi låter våra hjärtan fyllas av innan han övergick till den dröm som förde honom till farföräldrarnas verksamhetsfält.
tomVi fick bland annat möta en svårt handikappad kvinna som fick hjälp med en handdriven cykel, en man som fick hjälp med att bygga ett hönshus som kunde ge honom inkomst och några kvinnor i slumområden som fick hjälp med solcellslampor.
tomFrån Sverige kunde han till stor glädje och tacksamhet hos mottagarna leverera fotbollar, datorer och en motorsåg. En avdelning i kyrkan inreddes till datasal där den datorkunninga Rachel tog hand om dataundervisningen - flera gudstjänstbesökare kunde känna igen de datorer de donerat.
tomMellan inslagen sjöng Christina till eget ackompanjemang en sång på albanska och lite senare framförde ett albanskt par, Idriz Spahiu och Altjona Kola, på samma språk tvåstämmigt en sång i östeuropeisk stämtradition.
tomInnan mamma Annika, som ledde gudstjänsten och ansvarade för musiken, inbjöd till fikaavdelningen visade Simon en talangfullt producerad film som en elegant resumé till presentationen av Simon's Dreamprojekt.

 
  tom
linje
Webbansvarig: Kurt Winzell kurt@winzell.se
 
UN Day 2010 Sommarregister VIP-annons Karta Pingst Borgholm pingstborgholm@gmail.com paul.gren@pingst.se Info Info Kontakt Ambon på Facebook Annika Gren Facebook Facebook YouTube Församlingen Brofästet Nyhemsveckan