tom tom tom
 
Pingst Borgholm
tom


[Söndag 1 juni 2014]
Guds välkomnande famn
tom


Att vara välkommen till Gud var det bärande temat för söndagens gudstjänst i Pingstkyrkan Borgholm. Annika Gren, församlingens pastor, tacklade olika aspekter av det generösa himmelska erbjudandet att vara välkommen in i Guds famn, in i Guds familj, att vara välkommen hem och (med Lukasevangeliets berättelse om den förlorade sonen som referens) att vara välkommen tillbaka.
tomSyftet med Guds välkomnande famn är gemenskap med Gud - att vi ska känna oss hemma. Vägen dit går genom Jesus. Ingen tvingas in men vägen är öppen för alla. Som avslutning på sin predikan sjöng Annika en sång - av henne nyskriven för denna gudstjänst: "Välkommen hem!"
tomI tät kontakt med gudstjänstens tema svarade Lilian och Ingemar Gard för merparten av sången och musiken. Det finns mycket av gudstjänstbärande substans i deras framträdande - inte bara rent musikaliskt. Lilians berättelse från barndomen i Lappand om känslan av att få komma hem låg helt i resonans med det Annika predikade.
tomGöte Strandsjös "Som när ett barn kommer hem om kvällen" direkt efter predikan gav en mäktig efterklang i en gudstjänst genomsyrad av Guds inbjudan till gemenskap - ett "Välkommen hem!" som avslutningsvis följdes upp med "Kom hem, kom hem, du som gått vilse, kom hem!" i sången "Ljuvligt och kärleksfullt Jesus hörs kalla".
tomI inledningen av gudstjänsten fick vi lyssna till Larserik Jansson som gav ett exempel på hur Gud talar till oss - inte bara genom predikan. Ett skohorn i rätt tid kan också vara en hälsning från Gud - också detta en uttryck för den omsorg på det personliga planet som finns i Gudsgemenskapen.

 
  tom
linje
Webbansvarig: Kurt Winzell kurt@winzell.se
 
UN Day 2010 Sommarregister VIP-annons Karta Pingst Borgholm pingstborgholm@gmail.com paul.gren@pingst.se Info Info Kontakt Ambon på Facebook Annika Gren Facebook Facebook YouTube Församlingen Brofästet Nyhemsveckan