tom tom tom
 
Pingst Borgholm
tom


[Söndag 22 juni 2014]
Välbesökt. Ungdomligt. Jesuscentrerat.
Gun och Inge Ström. Hope. Världsförbättraren Simon Gren. Lars Bergman.
tom

Pingstkyrkan var fullsatt och lite till när Lars Bergman den här söndagen efter midsommar avlöste Ulf Bernström (trumpet) och Jan Bergman (piano) i deras preludium "What a Wonderful World" och så öppnade en innehållsrik gudstjänst: StreetChurch/HOPE/Bussmissionens midsommarsatsning, makarna Gun och Inge Ström och församlingens Simon Gren.

"Aldrig i livet ris och stroganoff - det är för simpelt!"

När maten kom på tal för de ungdomar som samlats för att under midsommarhelgen med Grönhags Camping i Köpingsvik som bas presentera Jesus för jämnåriga reagerade Emma: "Vi ska ha bra mat när Guds folk går ut och kämpar för Guds rike!". Emma och Jakob iklädde sig ansvaret för matfrågan och blev så ett av de första konkreta bönesvaren i den här evengelisationssatsningen.
tom
"Gud och jag mötte en kille - det låter väldigt ödmjukt - jag vet, men så är det, faktiskt!", sa en av deltagarna och berättade sedan hur han fått bedja för den här killen vid upprepade tillfällen. Han hade problem med ryggen men efter varje tillfälle han fått förbön kunde han deklarera att det blivit bättre. Till slut var de tre som bad för honom och i bönen sa de: "Smärta försvinn" - och smärtan försvann!
tom
2500 koppar kaffe och vatten och 4000 utdelade kort med bibelord vittnar om tät kontakt med ungdomar i Köpingsvik och Borgholm. Många tillfällen till samtal och förbön. "Om man frågar: 'Får jag be för den här saken?', säger de allra flesta: 'Ja - det får du!'"
tom
Kyrkan flyttad ut till människorna - eller som en av ungdomarna uttryckte det: "Vi skulle vilja göra en rockad, en omplacering: Folket som är utanför kyrkan vill vi ha in i kyrkan och folket som är inne i kyrkan vill vi ha ut".
tom
"Sverige behöver verkligen bli upplyft", sa Josefin, en av deltagarna på Gröhagscampingen. "Vi måste verkligen nå ut till människor! Det är Guds kärlek - Gud bryr sig verkligen om alla människor, ser alla människor, så jag tror vi måste våga kliva över den bekväma tröskeln, att gå ut i vardagen. Med Guds kraft kan man göra allting!".


tom
Guds kraft var temat för Inge Ströms predikan - en meriterad pensionärs ungdomligt kreativa presentation av något av det mest centrala i en kristens liv. I förberedelsen till sin predikan saknade Inge sin bibel som han glömt då han lämnat Nyhemsveckan några dagar tidigare för att be för en tidigare kollegas hustru. En refräng han mött verkligheten av redan som ung grabb: "Tag emot, tag emot den gudomliga kraft uti frälsarens dyrbara blod" fick därför utgöra den stomme till vilken han med exempel efter exempel visade hur Guds förvandlande kraft verkar i människor i dag.
tom
"Det finns en gudomlig kraft som jag önskar att du skulle liksom veta om lite mer - den kraften är tröstande, den är läkande - på insidan! Det är en fantastisk grej att känna av den gudomliga kraften och få en beröring av mannen från Nasaret!"
tom
Predikan fick en bred inramning av sånger där Gun Ström ömsom sjöng solo, ömsom duett med Inge: "Jag önskar möta Jesus än en gång" och "Denne Jesus är än densamme".

I inledningen av gudstjänsten gratulerades Simon Gren till den av PMU nyinstiftade utmärkelsen "Årets världsförbättrare" - en respons efter det lyckade "Simon's Dreamprojekt" som genomfördes i Tanzania hösten 2013.
tomMötesdeltagarna fick sjunga med i ett flertal älskade sommarpsalmer och psalmer med Guds storhet i centrum och gavs dessutom tillfälle att ge ett ekonomiskt bidrag till de kostnader som hör Guds verk till.
tomI köket ansvarade Miriam och Göran för kyrkkaffet och hade som extra service beställt in yngsta barnbarnet Lucas som med bravur såg till att allt fungerade i cafélokalerna.

 
  tom
linje
Webbansvarig: Kurt Winzell kurt@winzell.se
 
UN Day 2010 Sommarregister VIP-annons Karta Pingst Borgholm pingstborgholm@gmail.com paul.gren@pingst.se Info Info Kontakt Ambon på Facebook Annika Gren Facebook Facebook YouTube Församlingen Brofästet Nyhemsveckan