tom tom tom
 
Pingst Borgholm
tom


[Söndag 27 juli 2014]
Att följa Jesus
tom


Lukas berättelse om hur Jesus
lämnar Galileen för att bege sig till Jerusalem utgjorde stommen för Miriam Holms predikan sista söndagen i juli - en predikan koncentrerad på efterföljelse.
tomI de grupper av männsikor som raskt möter oss i de inledande verserna har Miriam kunnat urskilja fyra personlighetstyper som på olika sätt reagerar på Jesus inbjudan till att följa honom: [1] de lydiga, [2] de känsliga och ömtåliga, [3] de entusiastiska och svärmiska och [4] de som förhandlar och ställer villkor.
tomEngagerat fördes vi i kontakt med dem som misslyckas i uppdrag de fått, några som överreagerar på motgångarna och andra som snabbt accepterar att följa utan att ha reflekterat över konsekvenserna - och så gruppen som först har andra uppdrag att utföra innan det blir tal om att följa Jesus.
tomMiriam lyte fram vikten av analys, reflektion och prioritering - inte minst av tiden: vad som ska göras först och vad som får vänta. Att först välja Jesus och sedan begrava sina döda i stället för tvärtom. Hon presenterade en modell för hur vårt utnyttjande av tiden ofta ser ut och hur liten tid det brukar bli för den personliga gemenskapen med Jesus - en tårtbitsmodell personalgruppen i Pingstkyrkan i Eskilstuna använt sig av när hon själv var en del av den.
tomDet råd Miriam gav som efterföljare till Jesus var: Fokusera på Jesus, ta ut färdriktningen (i ditt liv) och du kommer att vara med och bygga Guds rike.
tomDen flitiga Sommarkören var inne på samma följa-Jesus-linje och Miriam inledde därför sin predikan med att påpeka att "kören har redan sagt det jag kommer att säga...".

 
  tom
linje
Webbansvarig: Kurt Winzell kurt@winzell.se
 
UN Day 2010 Sommarregister VIP-annons Karta Pingst Borgholm pingstborgholm@gmail.com paul.gren@pingst.se Info Info Kontakt Ambon på Facebook Annika Gren Facebook Facebook YouTube Församlingen Brofästet Nyhemsveckan