tom tom tom
 
Pingst Borgholm
tom


[Söndag 28 december 2014] -->
Julkonsert med Team Lillemor
tom

Klockan 6 på morgonen begav de sig från västra sidan av Småland mot Borgholm för en julkonsert i Pingstkyrkan - Team Lillemor med sångare och solister från trakterna kring Hillerstorp. Ölandsbron låg nästan öde och tom när de några timmar senare passerade Kalmarsund.
tomFrukost väntade dem i Borgholm innan generalrepetitionen med de justeringar som ofta måste till för att anpassa framträdandet till den akustiska miljö lokalen har att erbjuda. Här gällde att spara på resurserna, att inte ta i för mycket för att få balans mellan sång och den stabila kompgruppen bakom dem - trummor, gitarr, bas och piano.
tomMerparten av de fjorton framträdde till och från i solistiska inslag eller duon tillsammans med de övriga. Drygt hälften grupperade sig i en blåsoktett och fick så tjänstgöra som kyrkorgel till de sånger där publiken inbjöds att delta. Brassensembler hör verkligen inte till vanligheterna i öländska frikyrkosammanhang och den avslutande "Dagen är kommen!" upplevdes därför extra mäktig denna vintriga söndag mitt mellan jul och nyår.
tomKonserten bjöd på många kända och mindre kända julsånger i mer eller mindre nya sättningar - några av dem i egna arrangemang. Friskt och kreativt med ett tydligt fokus på Jesus och händelserna vid hans födelse. A Child is Born, The Star (med berättelsen om herdarna vid Betlehem), Han kom hit till jorden (med fyra olika solistinslag) och Mary, Did You Know? som frågar om Maria kunde ana vad den son hon födde skulle komma att utföra.
tomEn nutidsversion av Lukasevangeliets julberättelse och ett specialarrangemang av Go, Tell It on the Mountain förde in tankegångarna på vikten av att aktualisera budskapet om Jesus i vår samtid.
tomIngen jul utan O helga natt! Ej heller någon julkonsert utan denna julsång. För att vara på säkra sidan levererades den två gånger - först en version med eufonium och piano i början av konserten och sedan mot slutet i en mäktig körversion med hela Team Lillemor i högform.
tomAtt Annika Gren som tillsammans med sin make Paul för några år sedan var pastorer i Hamnkyrkan i Hillerstorp trivdes med att ha det här teamet på plats i Borgholm gick inte att ta miste på. Men inte bara Annika - vi är många som vill uttrycka vår tacksamhet för alla de uppoffringar som ligger bakom denna färgstarka och klangfulla konsert med Team Lillemor några dagar före ett nytt Herrens år i Borgholm!

 
  tom
linje
Webbansvarig: Kurt Winzell kurt@winzell.se
 
UN Day 2010 Sommarregister VIP-annons Karta Pingst Borgholm pingstborgholm@gmail.com paul.gren@pingst.se Info Info Kontakt Ambon på Facebook Annika Gren Facebook Facebook YouTube Församlingen Brofästet Nyhemsveckan