tom tom tom
 
Pingst Borgholm
tom


[Söndag 4 januari 2015] -->
Mångfald i årets första gudstjänst
tom
tom
Kristina Wiström. Josefine Gren och Maria Hagert. David och Lena Wiström. Karin Mathisen.
[Foto Miriam Eriksson]

Mångfald kännetecknade årets första gudstjänst i Pingstkyrkan. Många åldersskikt representerade, flera aktörer på estraden - några av dem med anknytningar till olika länder: Albanien, Ukraina och Tanzania.
tomEn trio som strax före jul återvände från en fortbildningstermin i Tanzania. Patric Lidbrandt läste en andaktstext, Josefine Gren och Maria Hagert sjöng om att förtrösta på Gud, en Gud som aldrig går förbi oss.
tomAnton Prenga, en aylsökande alban som varit i Sverige drygt ett år och som seden hösten med hjälp av en av de sommarölänningar som flitigt engagerar sig i församlingens verksamhet kunnat jobba som byggnadsarbetare i Stockholmstrakten, var på återbesök på Öland och intervjuades om sin situation.
tomKristina Wiström går sista året på ett gymnasium i Kiev, Ukraina. Hon har under jullovet varit hemma hos sin familj och kunde denna söndag från pianot bjuda mötesdeltagarna på underbar sång. Kristina berättade att hon ska tillbaka och slutföra studierna i Kiev. Det är inte helt lätt, men hon litar på Guds hjälp i detta.
tomPappa Daniel talade om gåvor och presenter, vilket mynnade ut i att vi ska ha ett tacksamt hjärta för det Gud vill ge oss.
tomÖland representerades av [1] Miriam Eriksson som för [2] Kenneth Johansons räkning läste ur Bibeln och med [3] Göran Erikssons hjälp spelade upp hans favoritsång Jag har hört om en stad ovan molnen.
tom[4] Göran Rudolfsson delade några av sina livstankar och [5] Karin Mathisen talade om vikten av att läsa Bibeln, hänvisade till en artikel i Dagen och läste de mest lästa bibelorden på internet för 2014.
tomAnnika Gren höll ihop mötet och önskade alla gott nytt år genom en sång. Miriam och Göran ansvarade för det välsmakande kyrkkaffet.

[Kärninnehållet i texten levererat av Annika. Bilder och text redigerade av webbproducenten i Ånge, Medelpad.]

 
  tom
linje
Webbansvarig: Kurt Winzell kurt@winzell.se
 
UN Day 2010 Sommarregister VIP-annons Karta Pingst Borgholm pingstborgholm@gmail.com paul.gren@pingst.se Info Info Kontakt Ambon på Facebook Annika Gren Facebook Facebook YouTube Församlingen Brofästet Nyhemsveckan