tom tom tom
 
Pingst Borgholm
tom

[Söndag 22 mars 2015] -->
Gudstjänst för stora och små
tom

tom
tom
tom
Godisregn blev ett överraskande inslag i Pingstkyrkan Borgholm när föreståndaren Paul Gren första söndagen efter vårdagjämningen symboliskt (med god spridning över gammal som ung) konkretiserade Jakobsbrevets "Allt det goda vi får, varje fullkomlig gåva, kommer från ovan..."
tomAnnika Gren - med erfarenhet som barn- och ungdomspastor - anpassade gudstjänstens musikval till temat "...för stora och små" och tog oss bland annat med till berättelsen om Petrus som lockas ut från båten av Jesus för att gå på vattnet och berättelsen om de ansatta lärjungarna på Galileiska sjön när stormen låg hårt på. Den effektivt tystade stormen i sången "Med Jesus i båten kan jag le mitt i stormen" blev en med tiden ordlös gestaltning av det lugn Jesus ger när vi i nödens stund anropar honom. I vilken situation vi än befinner oss kan vi få uppleva hur Jesus mitt i kärnan av det som stormar runt omkring oss får vågorna att lägga sig.
tomAnnika Gren anknöt också till veckans tema i "100 dagar med Jesus": Över alla gränser - hur Jesus i samtalet med en samarisk kvinna (Joh 4) ingjuter mod och ger kraft till nytt liv, hur Jesus utan att döma eller trycka ner förvandlar och lyfter henne i den situation där hon befinner sig.
tomTims dynamiska pianospel och familjen Wiströms sång uppmärksammade kärleken till Jesus och kärleken från Gud - bland annat i Roland Utbults "Då ska glädjen bryta fram" med pianisten och makarna Wiström i rysk/svensk version.
tomLena Wiström - uppvuxen i Ukraina med idel pastorer - påminde om hur Gud genom Mose uppmanar israelerna att minnas hur Gud varit med dem under ökenvandringen, att minnas de under han låtit dem se och sedan berätta detta vidare till sina efterkommande. Lena poängterade vikten av att vi berättar för våra barn om våra upplevelser med Gud och lär dem att följa hans regler till hjälp för dem i deras liv. Våra vittnesbörd bygger tro hos våra barn.
tomSimon Gren berättade (delvis i intervju med mamma Annika) om hur hans beundran för sina farföräldrar fört honom till olika insatser i Tanzania, bland annat hans uppmärksammade Simon's Dreamprojekt där han med mångas hjälp fått möjlighet att sprida glädje i Lushoto i Tanzania, där hans farmor och farfar för många år sedan grundlagt en pingstförsamling.
tomSimon visade bilder och film från besöken där. Efter att under hösten 2014 varit swahililärare och kontaktperson i ett Tanzaniaprojekt kopplat till S:t Sigfrids folkhögskola i Växjö ser han nu fram mot att få jobba, gifta sig (i Föra av alla platser (eftersom det ligger på norra Öland och är billigast)) och sedan ge sig in på studiebanan.


 
  tom
linje
Webbansvarig: Kurt Winzell kurt@winzell.se
 
UN Day 2010 Sommarregister VIP-annons Karta Pingst Borgholm pingstborgholm@gmail.com paul.gren@pingst.se Info Info Kontakt Ambon på Facebook Annika Gren Facebook Facebook YouTube Församlingen Brofästet Nyhemsveckan