tom tom tom
 
Pingst Borgholm
tom

[Söndag 12 april 2015] -->
Café med Margareta och Ulf Rånge
tom

tom
tom
tom
Det finns en framtid för den som ger sitt liv till Gud, sjöng Margareta och Ulf Rånge i Pingstkyrkans cafémöte på söndagseftermiddagen. Annika Gren ledde samlingen och passade dessutom på att intervjua Ulf om hans uppväxt och vägen till tjänst i Guds rike.
tomNej - Ulf hade inget intresse för kristen tro när han som 15-åring begav sig ut på sjön. Mamma hade en tro på Gud , men inte pappa. Utan någon söndagsskola i ryggen bar det av mot Medelhavet och Orienten. Via rejäl sjösjuka vid Biscayabukten kom han ner till Grekland, Cypern och Israel. Efter 7 år på havet med droger och upplevelser som gav upphov till rädsla och svårigheter med sömnen kom Ulf i kontakt med Svenska Narkomanmissionen i Göteborg där han efter något år upplevde frälsning.
tomBoken Korset och stiletten inspirerade och den unge gamle Ulf blev en ny människa. Högfrekventa svordomar försvann och en oerhörd frid växte i Ulfs inre och ett stort behov av att möta Gud. Folkhögskolor och bibelskolor förde honom i kontakt med såväl Margareta som med Sven Lindqvist och församlingen i Figeholm. Ulf ville tjäna Gud.
tomSamspelta och samsjungna framförde de ett knippe sånger om hur Jesus ger kärlek och liv och hur han förlåter och glömmer, om den dagliga vandringen sida vid sida med Jesus och hur vi får uppleva hela himlen över oss.
tomI sin predikan talade Ulf om den öppna graven och hur Jesus i en av Ulfs favoritkapitel - Johannes 21 - efter uppståndelsen tar sig an lärjungarna och gör dem redo för uppdraget att följa honom - han som var död men nu lever efter att han besegrat döden ”så totalt…”!
tomSmörgåsar och Berith Bergmans läckra chokladkakor serverades till kaffet i cafélokalerna där Kenneth Johansson - en gång klasskamrat med Margareta - uppmärksammades efter att härom dagen ha fyllt år. Jubilarens önskesång Låt mig få höra om Jesus smälte väl in i efterklangen till predikan och de sånger Margareta och Ulf avslutningsvis sjöng.

 
  tom
linje
Webbansvarig: Kurt Winzell kurt@winzell.se
 
UN Day 2010 Sommarregister VIP-annons Karta Pingst Borgholm pingstborgholm@gmail.com paul.gren@pingst.se Info Info Kontakt Ambon på Facebook Annika Gren Facebook Facebook YouTube Församlingen Brofästet Nyhemsveckan