tom tom tom
 
Pingst Borgholm
tom

[Söndag 19 april 2015] -->
Det är fullbordat!
tom

tom
Mötesledaren och försångaren Lars Bergman och dagens predikant och lovsångsledare Daniel Wiström. [Foto Helen Winzell]

Med sångerna Jesus Kristus är uppstånden!, Nu är försoningsdagen och O, segrare från Golgata! som ramverk gav Lars Bergman struktur åt söndagens gudstjänst där temat "Det är fullbordat!" gavs rymlig plats med Jesajas 53:e kapitel som referensmaterial.
tomJohannes var på plats när Jesus uttalar orden "Det är fullbordat!" - en sammanfattning av hans uppdrag och liv. Daniel Wiström gjorde i sin predikan en jämförelse med den återblick av livet som görs i slutskedet av våra liv - här förstärkt av att Jesus också i sin utsatta situation på korset fortsätter sitt uppdrag: förlåter dem som korsfäster honom, leder en av de korsfästa till Gud, tar ansvar för sina närmaste - för att nämna några.
tomI den plan Gud har för oss spelar förlåtelsen och försoningen en avgörande roll i vår kamp mot synden och vår egen vilja - som inte alltid är i balans med det Gud vill. Daniel belyste med ett flertal exempel hur Jesus som en borgen köpt oss fria. Han kom inte för att döma utan för att med sitt liv öppna vägen för förlåtelse och räddning. "Gud beslöt att genom hans (Jesus) blod på korset stifta fred och försona allt med sig."
tomSom en del i predikan sjöng Timothei, Daniels ukrainske svåger, till eget pianoackompanjemang en av sina sånger - den här med frågan om hur vi skulle förändra vårt sätt att leva om vi visste att den här dagen var den sista i vårt liv. Hur skulle du leva då?
tomMed Timothei vid pianot ledde delar av familjen Wiström (breddad med ukrainskt inslag) några lovsånger som en inramning till predikan: Han är uppstånden! Han lever! Graven är tom! Han vann en evig seger! Dödens makt är bruten! och: Vi hyllar Jesus - Konungars konung, inför honom böjer vi knä.
tomEfter välsignelsen fortsatte gudstjänstgemenskapen med välsmakande kyrkkaffe.

 
  tom
linje
Webbansvarig: Kurt Winzell kurt@winzell.se
 
UN Day 2010 Sommarregister VIP-annons Karta Pingst Borgholm pingstborgholm@gmail.com paul.gren@pingst.se Info Info Kontakt Ambon på Facebook Annika Gren Facebook Facebook YouTube Församlingen Brofästet Nyhemsveckan