tom tom tom
 
Pingst Borgholm
tom

[Lördag 16 maj 2015] -->
VIP-träff och Ölandsbilder
tom


tom
Ett genomträngande studium av Öland och dess rikedomar presenterades i Pingstkyrkan på lördagskvällen. Birgitta Gustafsson som vuxit upp på Öland med en mamma som älskade att fotografera kom tidigt i kontakt med kameran - från lådkamera till Instamatic och senare systemkameran. En av de stora kameratillverkarnas produkter har följt henne sedan dess i olika motivsituationer med skiftande ljusförhållanden i den ena lokalen efter den andra på det långsmala Öland. Ett brett bildurval ackompanjerat av olika musikgenrer i högtalarna gav en mäktig upplevelse av Gud i naturen.
tomDe folkmusikaliska inslag som beledsagade Birgittas bilder fick en motsvarighet i den omramande minigudstjänsten när Lars Bergman senare sjöng "Jag lyfter ögat mot himmelen" ackompanjerad av Jan Bergman - den förstnämnde från Stockholm, den andre från Växjö; sommarölänningar i förtjänstfull samverkan.
tomI den avslutande andaktsdelen talade Annika Gren om den trötthet vi på olika sätt drabbas av och använde sin mobiltelefon (från en större mobiltelefontillverkare) för att exemplifiera behovet av att regelbundet ladda batterierna. Jesus inbjuder oss att komma till honom för ny kraft - vardagskraft i våra liv.
tomLördagskvällens egentliga fokus var annars de sommarölänningar som år efter år genom sina besök ger inspiration i församlingens verksamhet. Vid den VIP-träff för dessa som föregick bildspelet tackade Paul och Annika Gren de många som ser Pingstförsamlingen i Borgholm som något av en andra församling och är med och stöttar församlingens ekonomi. Men inte endast ekonomin - utöver att medverka som estradresurser i gudstjänsterna ställer allt fler och fler sina tjänster till förfogande vid den viktiga och relativt omfattande kyrkkaffegemenskapen. Detta ger en tacksam avlastning för den ordinarie serveringsstaben i församlingen.
tomKaffe och tårta i den avdelningen. Ölandsbilder, sång, musik och andakt i den andra - men det är redan hanterat...

 
  tom
linje
Webbansvarig: Kurt Winzell kurt@winzell.se
 
UN Day 2010 Sommarregister VIP-annons Karta Pingst Borgholm pingstborgholm@gmail.com paul.gren@pingst.se Info Info Kontakt Ambon på Facebook Annika Gren Facebook Facebook YouTube Församlingen Brofästet Nyhemsveckan