tom tom tom
 
Pingst Borgholm
tom

[Söndag 2 augusti 2015] -->
Familjen Hellgren från Skattkärr
tom

tom

Den kvartett ur familjen Hellgren som besökte Pingstkyrkan på söndagskvällen som här framför Pelle Karlssons "Jag håller hans hand" uppträdde i många olika grupperingar - t ex som damtrio i en sexhändig cowgirlsversion av Jerry's Breakdown. I bakgrunden värmde solen de kakor som Maggan och Roland Nilvér assisterade av Miriam och Göran Eriksson satt fram inför efterspelet i caféavdelningen.

Magistralt och folkligt gjorde familjen Hellgren från Skattkärr i Värmland ett svep från bibeltexter i det gammaltestamentliga och nytestamentliga Israel genom den västerländska musiktraditionen med Bach, Händel, Rimskij-Korsakov och Lalo till nutidens högteknologiska produkter som eltandborstar och (förhoppningsvis tömda och välsköljda) surströmmingsburkar när de besökte Pingstkyrkan på söndagskvällen - i en blandning av fantasifulla instrumentkonstruktioner och de djupaste fårorna av den bibliska förkunnelsen om förlåtelsen och nåden genom Jesus Kristus.
tomMånga hade samlats i Pingstkyrkan när Lars Bergman (med Psaltarpsalmen 150 och dess uppmaning att med stöd av allehanda instrument prisa Herren) hälsade välkommen till ett musikaliskt fyrverkeri på möjliga och omöjliga instrument. Lars och Louise Hellgren hade med sig döttrarna Sara och Hanna och grupperade sig under föreställningen på alla tänkbara sätt med alla tänkbara och otänkbara instrumentkombinationer som underhållande länkar i en väv av bibelord och sångtexter som under kvällen formade att samlat budskap.
tomHanna sjöng "Du måste finnas" ur "Kristina från Duvemåla", Sara "Håll mitt hjärta" av Björn Skifs, Lars "Davids 32:a psalm" av Einar Ekberg och Louise "Fader vår" av Albert Hay Malotte. Tillsammans sjöng de som extranummer "Jag lyfter ögat mot himmelen" - en sång som funnits med i familjen sedan barnen var små och här (i sista versen) framfördes i välklingande fyrstämmig a capella.
tomSannerligen en rikt begåvad familj, den här familjen Hellgren från Skattkärr. Sannerligen rik nåd från Gud invävd i deras budskap.


Sara spelade Bachs Badinerie ur Svit för orkester nr 2 i h-moll på sin flöjt tillsammans med pappa Lars på tuba - Hanna ett parti ur Lalos Symphonie Espagnole på fiol med mamma Louise på piano.

 
  tom
linje
Webbansvarig: Kurt Winzell kurt@winzell.se