Gäster från Ljungby talar och sjunger

Söndagen 21 augusti medverkar Niclas och Karin Eriksson från Ljungby med sång och förkunnelse i vår gudstjänst 10.30.

Söndagen därpå - 28 augusti - predikar Nils-Erik Claesson.

Nu påbörjas också planeringen inför hösten i församlingen. I mitten av september startar en ny Alpha-kurs och vi gläds över att kunna börja med barnsamlingar. Ett speciellt rum har ställts i ordning för detta.

 

Aktuellt program de närmaste veckorna:

Onsd 17 augusti 18.00 Bön

Fred 19 augusti 11.00 Bön

Sönd 21 augusti 10.30 Gudstjänst Nils-Erik Claesson. Medverkar gör Niclas och Karin Eriksson från Ljungby.

Onsd 24 augusti 18.00 Bön

Fred 26 augusti 11.00 Bön

Sönd 28 augusti 10.30 Gudstjänst Nils-Erik Claesson. 

Onsd 31 augusti 18.00 Bön

Fred 2 september 11.00 Bön

Sönd 4 september 10.30 Gudstjänst med nattvard. Daniel och Karin Holmgren

Onsd 7 september 18.00 Bön

Fred 9 september 11.00 Bön

Sönd 11 september10.30 Gudstjänst Stig Jirenius med team. Daniel Holmgren

 

Turistkyrka från påsk till skördefest 

Turistkyrkans sommarprogram startade redan vid påsk och fortsätter hela sommaren fram till och med skördefesten. 

Våra samlingar lockar många besökare och programmet uppdateras i takt med att vi bokar talare och sångare. 

Läs mer och se hela säsongens program här>

 

13-14 aug: Symfoniorkester från Jönköping

Söndagen 14 augusti kl 10.30 gästas vi av en symfoniorkester tillsammans med sångsolister från Pingstkyrkan i Jönköping.  De ger också en konsert i Köpingsviks kyrka på lördag kväll 13 augusti. 

 

7 aug: Besök från södra Öland 

På söndag 7 augusti kl 10.30 gästas vi av Jacob Ventlinger som är pastor i Filadelfia på södra Öland . Församlingen har sin kyrka i Mörbylånga, men verkar över hela södra delen av ön. Eva och L-G Börefelt medverkar med sång.

31 juli: Trädgårdsmöte med Märta Svensson 

Den 31 juli kl 16.00 är det åter dags för ett sångarbesök i Pingstkyrkans trädgård. Denna gång gästas vi av sångerskan Märta Svensson från Värnamo. Hon har gjort olika framträdanden i tv, bland annat i serien "Minns du sången" åren 1998 till 2000. Medverkar gör också församlingens föreståndare Daniel Holmgren.

Vi möts i trädgården. Medtag egen fikakorg!

 

24 juli: Maria Boberg sjunger och spelar 

Maria Boberg har alltid haft ett stort intresse för sång och musik. Ända sedan barnsben har hon stått på olika scener i olika sammanhang och sjungit och spelat. Hon brinner för att förmedla ett budskap genom sången och musiken

Maria är född och uppväxt i Värnamo. Den 24 juli kl 10.30 sjunger och spelar hon i Pingstkyrkan Borgholm. Nils-Erik Claesson predikar och vi fikar efteråt - som alltid. Välkommen!

9 och 16 juli: Sång och musik på torget

Under juli blir det mycket kristen sång och musik på torget i Borgholm. Urban och Carina Ringbäck var först ut den 2 juli och den 9 juli får vi lyssna till artisten och låtskrivaren  Mikaela Simonsson från Ölmstad utanför Jönköping. Hon medverkar också i gudstjänsten 10 juli 10.30.

 

David och Sarah Åström från Arvika är välkända och uppskattade efter flera tidigare besök i Borgholm. Den 16 juli sjunger de på torget kl 13.00 och dagen därpå deltar de i söndagens gudstjänst kl 10.30

Efter gudstjänsterna fikar vi tillsammans. Välkomna!

 

2-3 juli: Urban och Carina Ringbäck på besök 

Kommande helg 2-3 juli får vi besök av pastorsparet Urban och Carina Ringbäck från Göteborg. De kommer att medverka vid en sångstund på torget i Borgholm på lördag 13.00 och i gudstjänsten på söndag 10.30.

Efter gudstjänsten fikar vi tillsammans. Välkommen!

 

26 Juni: Midsommar med Gards och georgier

I midsommar får vi besök av sång-och musikprofilerna Lilian och Ingemar Gard från Enhörna utanför Södertälje. De medverkar i gudstjänsten sönd 26 juni kl 10.30. De är välkända för församlingen efter många år som sommarölänningar. Medverkar gör också Nils-Erik Claesson med gäster från Georgien som besöker Sverige.

19 juni: Sånggudstjänst med Peter Enoxon

På sönd 19 juni 10.30 välkomnar vi sångaren Peter Enoxon från Lidköping. Han kommer att sjunga och spela tillsammans med oss.

Han väver samman sina sånger med reflektioner och bibelord  till det som kommer att bli söndagens förkunnelse.

Peter har för övrigt en koppling till Öland då han har Saxnäs som sommaradress.

 

 

12 juni: Trädgårdsmöte med Christer Tornberg

På sönd 12 juni möts vi i kyrkans trädgård kl 16.00. Vi gästas av Christer Tornberg från Jönköping, en man med många strängar på sin lyra. Han sjunger, spelar och predikar.  Ibland läser han också egna dikter.

Christer har en bakgrund som banktjänsteman men sadlade om i 30-årsåldern och blev pastor och församlingsföreståndare. De senaste åren har han arbetat som omsorgspastor och även med diakonalt arbete där han haft ett stort engagemang för EU-migranter i Jönköping. 

Vinterhalvåret tillbringar han numera i södra Spanien där han förestår turistkyrkan i Fuengirola.

En gemenskap för alla på Öland

Pingstförsamlingen i Borgholm har ett  50-tal medlemmar. Förutom medlemmarna deltar ett stort antal delårsboende i verksamheten, främst sommartid. Här möts människor från olika håll och med olika bakgrund. Alla är välkomna.

Kyrkan ligger på Tullgatan 21, centralt i Borgholm. Våra gudstjänster på söndagarna startar 10.30 och avslutas med kyrkkaffe.